Cuvinte despre CUVÂNT

"Cuvinte despre CUVÂNT" este blogul ce are ca scop principal promovarea activităţilor catehetice în care sunt implicate direct sau indirect parohiile din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

lundi 9 mai 2011

Marti - 10 mai 2011, ora 18.oo Concursul "Copilul in Familie"-nivel eparhial

Concursul Copilul în Familie în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.
Concursul „Copilul în familie”s-a finalizat şi în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului. Cele două faze premergătoare etapei eparhiale s-au desfăşurat începând cu Săptămâna luminată şi au durat până în Duminica Mironosiţelor. Copiii au fost premiaţi atât la nivel de parohie cât şi la nivel de protopopiat, preoţii bucurându-se de o participare sporită din partea micilor catehizaţi.
La nivel eparhial evaluarea a început la ora 16.00. Comisia a fost formată din Asist.univ.dr. Cristian Sebastian Sonea, lect.univ.dr. Marcel Muntean, prof.insp.Cristina Popescu şi pr.prof.drd. Liviu Vidican-Manci (inspector pentru cateheză parohială). Au fost reevaluate premiile trimise de protopopiate şi s-au stabilit doi câştigători.
La ora 18.00 s-a deschis festivitatea de premiere prin cuvântul de deschidere al IPS Andrei, urmat de un moment muzical în care grupul coral de cameră Eufonia, al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Cluj, condus de elevul Cristian Deneş, a susţinut un mini concert. A urmat înmânarea premiilor.
Pentru secţiunea literară Carla Costea a primit premiul I, iar Kömiveş Lorand Emanuel, pentru secţiunea artistică. Pe lângă cele două premii s-au oferit şi premiul II şi III, plus încă cinci menţiuni pentru fiecare secţiune. Copiii au fost răsplătiţi cu bani şi cărţi de rugăciuni.
Participarea IPS Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului,  a dat legitimitatea şi importanţa cuvenită acestui efort catehetic, în care eforturile copiilor şi ale preoţilor s-au conjugat. Pe de altă parte, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a intrat ultima în acest proiect însă a demonstrat că acordă catehezei o importanţă deosebită bucurându-se de alinierea şi intrarea în unitatea programelor catehetice ale Patriarhiei Române.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire