Cuvinte despre CUVÂNT

"Cuvinte despre CUVÂNT" este blogul ce are ca scop principal promovarea activităţilor catehetice în care sunt implicate direct sau indirect parohiile din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

mercredi 11 mai 2011

ESEURI DIN CONCURSUL "COPILUL IN FAMILIE"

Copilul , un dar de la Dumnezeu 
 Irina Maria Petrea, cls.a VI-a, Şcoala gen.”Iuliu Haţieganu”, Parohia Ortodoxă a”Tuturor Sfinţilor” Cluj Napoca, Pr.îndrumător Horea Petrea
PREMIUL AL III-LEA

Copilul este în familie un mare dar de la Dumnezeu. Acesta este o binecuvântare, aduce bucurie şi fericire părinţilor. La rândul lor, părinţii au responsabilităţi majore pentru acest dar de la Dumnezeu.
Prima responsabilitate este ca acel copil să fie încreştinat prin Taina Sfântului Botez. Botezul este prima treaptă pentru intrarea în viaţa creştină. Nou-născutului i se şterge păcatul strămoşesc (păcatul neascultării făcut de Adam şi Eva în grădina Edenului).Mai urmează apoi alte responsabilităţi spirituale: educaţia, dragostea, cultura creştină etc, şi cele materiale: hrana, îmbrăcămintea, locuinţa etc.
De la o vârstă fragedă, părinţii trebuie să îl înveţe pe copil ce înseamnă creştinismul şi în ce constă acesta : să îl ducă la împărtăşit, să îl înveţe să fie sincer şi să îşi recunoască greşelile la Spovedanie, să spună măcar o rugăciune pe zi etc.
Pentru mine, părinţii înseamnă ceva mai mult decât nişte simpli părinţi; sunt nişte fraţi şi nişte prieteni, iar fără ei nu cred că m-aş putea descurca în viaţă. Ei sunt cei care mă ajută, mă învaţă ce e bine şi ce e rău, îmi oferă dragoste şi sunt alături de mine mereu. Când sunt tristă ei îmi zâmbesc, chiar dacă sunt stresaţi, iar astfel încep să nu mai fiu supărată.Când imi spun „sunt alături de tine, si te iubesc!” ,cred  că este cel mai frumos lucru. De aceea ma rog pentru ei si îi mulţumesc lui Dumnezeu ca mi i-a dăruit.
Fiecare copil trebuie sa îşi iubească părinţii, iar fiecare părinte trebuie sa îşi iubească copilul.Copilul este un dar de la Dumnezeu pentru părinti, iar părinţii, la rândul lor sunt un dar de la Dumnezeu pentru copil. Aşa a lăsat Dumnezeu sa fie formată familia  dintr-unul sau mai mulţi copii şi doi parinţi, iar toţi sa se completeze şi să se iubeasca.
În concluzie, cum o floare nu se poate numi floare fără petale, aşa şi familia nu se poate numi în totalitate familie fără un copil.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire