Cuvinte despre CUVÂNT

"Cuvinte despre CUVÂNT" este blogul ce are ca scop principal promovarea activităţilor catehetice în care sunt implicate direct sau indirect parohiile din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

lundi 12 mars 2012

ALEGE ȘCOALA - Năsăud


Luni si marti, respectiv in zilele de 5 si 6 martie 2012, la Manastirea Parva, a avut loc întâlnirea preoţilor din Protopopiatul Năsăud implicaţi în proiectul catehetic "Alege Şcoala!". Avându-l ca reprezentant din partea Patriarhiei Roamâne pe pr. conf. dr. Constantin Necula iar din partea Fundaţiei World Vision România pe d-l Paul Ispas, cei 20 de preoţi prezenţi au fost instruiti în vederea devenirii lor ca formatori pentru implementarea proiectului "Alege Şcoala!" în comunităţile pe care le păstoresc. În urma participării la această sesiune de formare, preoţilor prezenţi li s-a înmânat un certificat care atestă calitatea lor de formatori în cadrul proiectului amintit.




Profitând de întâlnirea propriu-zisă, preoţii prezenţi şi-au împărtăşit din experienţele catehetice pe care le-au trăit pe durata implementării acestui proiect în comunităţile parohiale. De la teorii puse în practică la planuri şi perspective privind dezvoltarea şi continuarea proiectului "Alege Şcoala!" -în multe parohii concretizat în "Şcoala de duminică"-, preoţii prezenţi s-au bucurat de mulţimea sugestiilor şi a îndemnurilor pentru o cateheză eficientă oferite de pr. prof. Constantin Necula.
După două zile de discuţii pe tema catehezei copiilor şi a tinerilor, toţi cei prezenţi au afirmat necesitatea unei astfel de întâlniri, propunând în acelaşi timp organizarea unor întruniri ulterioare care să continue identificarea soluţiilor pentru apropierea copiilor de şcoală şi Biserică.
Intrucât din Protopopiatul Năsăud sunt implicate în proiectul "Alege Şcoala!" 29 de parohii, pentru preoţii care nu au participat la această sesiune se va mai organiza o altă sesiune de formare.
Pr. Alexandru CIUI.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire