Cuvinte despre CUVÂNT

"Cuvinte despre CUVÂNT" este blogul ce are ca scop principal promovarea activităţilor catehetice în care sunt implicate direct sau indirect parohiile din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

vendredi 15 avril 2011

Concurs catehetic la parohia Sf. Dimitrie cel Nou din cartierul Gheorgheni

 Ziua de 13 aprilie 2011 a fost una plină, din punct de vedere catehetic, atât pentru  urbea Clujului cât mai ales pentru parohia Sf.Dimitrie cel Nou din cartierul Gheorgheni, al cărei preot paroh este părintele Iacob Cismaş.
Începând cu ora 14.00 s-a oficiat un Te Deum la care au participat Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Andrei împreună cu un sobor de preoţi format din: pr.vicar Iustin Tira, pr.prof.Cristian Sonea, pr. Horea Petre, pr. Andrei Dutca, pr. Adrian Petrescu, pr. Petre Ilea, pr.prof.Liviu Vidican-Manci şi arh.Claudiu Grama.
Concursul s-a intitulat Modelul şi prietenul meu Iisus Hristos iar în el au fost implicate mai multe şcoli şi licee din Cluj, dintre care vom aminti: Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Şcoala Generală Nicoale Titulescu s.a. Au participat mai bine de 120 de copii din clasele VI-XI, iar cei mai performanţi dintre aceştia au fost  răsplătiţi cu diplome şi mici premii.
Premiile au fost acordate în urma corectării lucrărilor pregătite de profesorii de religie în colaborare cu parohul de la Sf.Dimitrie, fiind corectate de profesori de la Seminarul Teologic şi preoţi din parohiile clujene.
După ce testele au fost finalizate, copiii s-au retras în demisolul bisericii, unde este amenajată cu mare grijă o sală ce este destinată activităţilor tinerilor din parohie. Aici au vizionat un film artistic în compania profesorilor de religie.
Programele desfăşurate de ani buni în parohia din Gheorgheni sunt dovada vie a activităţii rodnice a unora dintre preoţii parohi din Cluj, care va deveni cu timpul, pentru cei care încă nu au început să lucreze în tărâmul acesta fermecat al catehezei, model şi motivaţie.
Pentru mai multe detalii vă invit să vizitaţi situl parohiei http://www.sfdumitrucluj.dagisar.com






Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire