Cuvinte despre CUVÂNT

"Cuvinte despre CUVÂNT" este blogul ce are ca scop principal promovarea activităţilor catehetice în care sunt implicate direct sau indirect parohiile din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

vendredi 8 avril 2011

Implementarea proiectelor Hristos impartasit copiilor şi Alege scoala




Astăzi, 7 aprilie 2011, în protopopiatele Bistriţa şi Năsăud s-a pus început celor două proiecte catehetice dezvoltate în Patriarhia Română: Hristos împărtăşit copiilor şi Alege Şcoala.
Formatorul celor două protopopiate este cunoscutul profesor de Catehetică - Omilietică de la Sibiu, Constantin Necula. Părintele le-a vorbit despre importanţa armonizării programelor de cateheză şi despre datoria majoră pe care o au preoţii în implementarea programelor de cateheză. Copiii trebuie educaţi în spirit religios pentru a avea mai târziu echilibrul spiritual, atât de necesar pentru depăşirea problemelor ce se vor ivi.
Chiar dacă au fost introduse mai "târziu", ele au fost primite cu entuziasm şi vor fi uşor asimilate, întrucât preoţii din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului desfăşurau programe de cateheze, chiar dacă nu erau încadrate în proiectul major Hristos împărtăşit copiilor.
La cele două întâlniri au participat aproximativ 60 de preoţi, atât din mediul rural cât şi din cel urba fiind însoţiţi de protopopii Alexandru Vidican şi Ioan Dâmbu.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire