Cuvinte despre CUVÂNT

"Cuvinte despre CUVÂNT" este blogul ce are ca scop principal promovarea activităţilor catehetice în care sunt implicate direct sau indirect parohiile din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

lundi 20 février 2012

Zilele filmului creştin

În luna noiembrie 2011, s-au desfăşurat "zilele filmului" la parohia "Tuturor Sfinţilor". Acţiunea a fost realizată în parteneriat cu şcoli din Grigorescu şi Mănăştur. Iată câteva poze:





Parohia "Tuturor Sfinţilor"

Cercul de pictură "Micul Iconar" din parohia ortodoxă "Tuturor Sfinţilor", din cartierul Mănăştur, îşi continuă activităţile artistice prin implicarea tinerilor "iconari". Fondat la iniţiativa pr.paroh Petre Horea, cercul de pictură este activ de mai bine de şapte ani.
Sunteţi din Mănăştur şi doriţi să vă implicaţi copilul în activităţi extraşcolare? Luaţi legătura cu pr.Petre Horea de la parohia amintită.






Predica IPS Andrei 19 feb 2012 -Cluj „Dreptatea și Judecata lui Dumnezeu

lundi 13 février 2012

Parohia Sf.Ap. Matei, Mănăştur

Părintele Marian Andreica vă face o scurtă sinteză a activităţilor catehetice şi cu tineretul pe care le desfăşoară în parohia sa. Dintre pozele pe care ni le-a trimis vă ilustrăm următoarele, însoţite, desigur, de textul părintelui:

1)Preşcolari
                 - împărtăşirea şi premierea preşcolarilor de la grădiniţa „Universul Copiilor” , ca urmare a activităţilor desfăşurate în cadrul parteneriatului existent de mai mulţi ani între cele două instituţii ( lunar copii au desfăşurat o activitate religioasă - întâlniri cu preotul la biserică şi la grădiniţă, colinde, obiceiuri de Crăciun şi de Paşti , desene, donaţii ş.a.- iar la şfârşit, au alcătuit un album cu imagini din timpul derulării parteneriatului, pt. care au fost premiaţi - au primit fiecare o diplomă, o cărticică de rugăciuni şi o carte pt. copii cu conţinut religios).





                     - mică excursie ( pelerinaj) la mănăstirea Floreşti CJ (rugăciune, vizitarea mănăstirii, exerciţii şi îndrumări pt. a putea bate toaca, ş. a.).

2) Cărămida
                  - o acţiune intitulată „Ctitori şi binefăcători” desfăşurată în cadrul orelor săptămânale de cateheză cu copiii din parohie. La un perţ simbolic de 5 lei copiii au cumpărat fiecare câte o cărămidă şi-au scris numele pe ea şi au dat-o muncitorilor de pe şantier, care le-au zidit în naosul noii biserici(copiii înscriindu-se astfel între ctitori). Cu banii adunaţi pe cărămizi (la care, desigur, am adăugat noi cât a fost necesar), au cumpărat  produse alimentare , au făcut 28 de pachete şi le-au dus bătrânilor de la azilul din Mociu,  spre bucuria acestora dar şi a copiilor. Au învăţat că biserica de zid se construieşte cu osteneală şi cărămizi iar „biserica sufletelor” cu „cărămizile”  milosteniei şi a faptelor bune.

















3) Cateheza
                   -câteva imagini din timpul celor trei ore de cateheză desfăşurate in luna noiembrie 2011 cu grupul ţintă, dar şi câteva poze de la alte ore de cateheză din luna decembrie 2011.





                                           Pr. Mircea-Marian Andreica.