Cuvinte despre CUVÂNT

"Cuvinte despre CUVÂNT" este blogul ce are ca scop principal promovarea activităţilor catehetice în care sunt implicate direct sau indirect parohiile din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

lundi 29 août 2011

Imagini cu activităţile catehetice din postul Adormirii Maicii Domnului

În perioada 1-13 august 2011, în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului s-a desfăşurat, după cum bine ştiţi, proiectul catehetic "Maica Domnului Biruitoarea".
Alături de rugăciunile adresate Maicii Sfinte prin Paraclise sau Acatiste ne-am gândit că ar fi potrivit ca în parohiile ortodoxe din eparhia Clujului să fie create şi momente de cateheză în care să se explice de ce o cinstim pe Maica Domnului.
În urma vizitelor făcute într-o mică parte dintre parohii am adunat şi câteva poze pe care vi le propunem spre vizionare.
FELICITĂRI PREOŢILOR ŞI CREDINCIOŞILOR pentru momentele înălţătoare pe care le-au creat în acest interstiţiu ascetic.


Bogata de Sus - protopopiatul Dej - pr. Gabriel Moldovan

 Corpadea - pr. Mihai Pop şi Coruşu - pr. Alexandru Ciceu - propopiatul Cluj I


 Dej II - protopopiatul Dej - pr. Teodor Mureşan


 Nimigea Românească - protopopiatul Năsăud - Pr. Alexandru Ciceu


 Turda - protopopiatul Turda - pr. Marius Cocan


Parohia Berchieşu - pr. Ştefăniţă Elefteriu - protopopiatul Turda



mercredi 24 août 2011

PROIECTUL "MAICA DOMNULUI BIRUITOAREA"

Proiectul catehetic a avut o receptare promiţătoare in rândul preoţilor şi al credincioşilor. Perioada postului Adormirii Maicii Domnului este una de maximă tensiune şi trăire duhovnicească, cu precădere pentru transilvăneni. Subiectele tratate au atins probleme dintre cele mai diverse şi au avut o complexitate destul de ridicată. În curând vom posta poze din câteva parohii pe care le-am vizitat.

mercredi 3 août 2011

Catehezele "Maica Domnului Biruitoarea"

Postul "Adormirii Maicii Domnului" este un prilej prielnic rugăciunii şi  reamintirii învăţăturii despre Maica Domnului. Catehezele pregătite pentru parohiile din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, au scopul amintit.
În acestă perioadă ÎPS Sa Andrei va fi prezent în diferite parohii din cele nouă protopopiate, de asemenea şi inspectorul pentru catehizare parohială, pentru a se ruga împreună cu preoţii şi pentru a observa dacă în activitatea parohială s-a încercat implementarea acestui proiect.